Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η εισβολή του διαδικτύου στη ζωή μας

 Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική αρχή ( ΕΛΣΤΑΤ), με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται η χρήση του διαδικτύου από τους Έλληνες πολίτες. Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό που έχει καθημερινή πρόσβαση σε αυτό, το όποιο αγγίζει το 70%. Ολοένα και περισσότερο λοιπόν γίνεται μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας και της ρουτίνας μας. Τείνει να γίνει πλέον απαραίτητο, 
από ότι δείχνει και το στοιχείο, ότι 7/10 νοικοκυριά, συνδέονται καθημερινά.


 Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και πολλά ακόμα, όπως η αύξηση της χρήσης κατά 38% την τελευταία πενταετία. Αυτό που ελκύει περισσότερο το κοινό του διαδικτύου και είναι στην κορυφή των δραστηριοτήτων του, σε ποσοστό 85 % είναι η ενημέρωση από ιστότοπους. Δεύτερο κατά σειρά με 81%, η έρευνα για πληροφορίες. Ακόμα χρησιμοποιείται για επικοινωνία, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και για διασκέδαση. Αίσθηση προκαλούν και οι τραπεζικές συναλλαγές που βρίσκονται στο 28%. Εν συνεχεία η τηλεόραση στο ίντερνετ φτάνει στο 15%. Αύξηση προσβασιμότητας παρατηρήθηκε στην Αττική, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Σταθερά παρέμειναν τα πράγματα στην Β. Ελλάδα, ενώ είχαμε μείωση στην κεντρική. Τέλος, σημαντικό είναι ότι 70 % συνδέεται και εκτός οικίας.


 Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην  ζωής μας και αναπτύσσεται ραγδαία. Είναι σπουδαία η ταχύτητα που τρέχουμε, αρκεί βέβαια να είμαστε προσεκτικοί και για τους κινδύνους που δεν είναι και τόσο εύκολα αντιληπτοί από τη χρήση του διαδικτύου. Όλα χρειάζονται, αρκεί να έχουμε  οδηγό την φράση των αρχαίων υμών προγόνων, «Παν μέτρον άριστον». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου