Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Oι Έλληνες επιλέγουν... σερφάρισμα.

Οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό αποτελεί σημάδι της εξοικείωσης  της ελληνικής κοινωνίας με ένα άγνωστο μέσο. Οι πολίτες ψάχνουν τρόπους να διευκολύνουν την καθημερινότητα  τους και ένας απο αυτούς είναι το ίντερνετ.

Στην πενταετία 2010-2015 καταγράφεται αύξηση της χρήσης του διαδικτύου κατά 37,7 % , καθώς τα 7/10  του πληθυσμού σερφάρουν  καθημερινά σε ιστοσελίδες.
Στη λίστα δραστηριοτήτων των Ελλήνων πρώτη έρχεται η ενημέρωση με ποσοστό που ξεπερνά το 85%, στην συνέχεια ακολουθούν η αναζήτηση πληροφοριών με 85,3 % , οι τραπεζικές συναλλαγές με πολύ μικρότερο ποσοστό που αγγίζει το 27,7% και τελευταία έρχεται η διαδικτυακή τηλεόραση η οποία τα τελευταία μόλις  δύο χρόνια έχει μπει στην ζωή των Ελλήνων.


Το 2015 στον κόσμο του διαδικτύου εισήλθαν περισσότεροι κάτοικοι από τα νησιά του Αιγαίου, της Κρήτης και της Αττικής. Σταθεροί παρέμειναν στη Βόρεια Ελλάδα ενώ μια μικρή μείωση των χρηστών του ίντερνετ καταγράφηκε στην Κεντρική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου