Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η ενημέρωση είναι πλέον διαδικτυακή

Σημαντική θέση έχει αποκτήσει το διαδίκτυο στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι Έλληνες πλέον προτιμούν ως πηγή πληροφόρησης το internet, αντί για τους «παραδοσιακούς» τρόπους ενημέρωσης.
Την τελευταία πενταετία έχει παρατηρηθεί αύξηση 37,7% στα νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό. Φαίνεται πως ξεκάθαρα πια οι «κλασικοί» μέθοδοι ενημέρωσης (βλ. περιοδικά, εφημερίδες, μέχρι και η τηλεόραση) έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, με το διαδίκτυο.

Σε σχέση με το περασμένο έτος, το ποσοστό των χρηστών έχει αυξηθεί κατά 1,5%. Προσωπική μου άποψη; Κάθε χρόνο θα αυξάνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα τη σχεδόν εξαφάνιση των υπόλοιπων μέσων. Δικαιολογημένα βέβαια,  εφόσον το internet δεν αποτελεί απλά μια πηγή ενημέρωσης, αλλά γενικότερα έναν πιο άμεσο και εύκολο τρόπο για οτιδήποτε συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινότητά μας. Ακρόαση μουσικής, παρακολούθηση ταινιών, online παραγγελία προϊόντων, τραπεζικές συναλλαγές και πολλά ακόμη.

Βιώνουμε απλά τη μεταπήδηση σε μία ζωή τεχνολογίας. Είτε αυτό σημαίνει ευκολότερη ζωή, είτε ανεργία για έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων (εργαζόμενοι σε ραδιόφωνο, εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά) που ενδεχομένως θα φθείρει την ποιότητα ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου