Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Κυβερνητικά πονοκεφαλιάσματα


 Αδιαμφισβήτητα ο Σύριζα ξέρει να προσελκύει βλέμματα και εντυπώσεις,ανεξαρτήτως αν το κάνει με θετικό ή με αρνητικό τρόπο. Μια μεγάλη του επιτυχία λοιπόν ήταν η εκλογή του τον Γενάρη του '15 με εκκωφαντικά ποσοστά, για πολιτικό κόμμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2009 κινδύνευσε να μην εισαχθεί στην Βουλή των Ελλήνων.

 Ερχόμενος λοιπόν στην ζωή μας, έδωσε ελπίδα σε όλους μας για τις πολιτικές που θα ακολουθούσε σε σχέση με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται δυστυχώς η χώρα μας από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας. Ορμώμενος από δημοσκόπηση, από την μέχρι πρότινος εταιρεία που είχε συνεργασία με την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή, την Public Issue και βλέποντας την ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο 24%, μου γεννούνται όπως και σε αρκετούς ερωτήματα για την καταλληλότητα της συγκεκριμένης κυβερνήσεως. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο και με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα, με τη διαφορά να "κλείνει" στο 21 %, υπέρ του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σίγουρα καθόλου ενθαρρυντικά ποσοστά για το επιτελείο της κυβέρνησης, τα οποία έρχονται να προσθέσουν νέο πονοκέφαλο σε αυτή, έπειτα και από το πρόσφατο φιάσκο με τον νομό Παππά. Να υπενθυμίσουμε σε όσους ενδεχομένως δεν το θυμούνται ότι η εν λόγω εταιρεία σταμάτησε να συνεργάζεται με την Αυγή, μετά από απόφαση της εφημερίδας. Σύμφωνα με την εταιρεία, αφορμή η μεγάλη διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, στη τελευταία δημοσίευση της στις αρχές Οκτωβρίου.

 Διόλου ευκαταφρόνητα είναι και τα ποσοστά των ΑΝΕΛ, καθώς σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση δεν εισέρχονται στην Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%. Αντίστοιχο ποσοστό καταλαμβάνει και η Ένωση Κεντρώων, που εδώ και αρκετό διάστημα «φλερτάρει» με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 Η κυβέρνηση βάλλεται από παντού. Οι λανθασμένες επιλογές της, άρχισαν πλέον να γίνονται αντιληπτές από όλους, παρότι η ίδια συνεχώς φωνάζει πως της γίνεται ένας αναίτιος πόλεμος. Μήπως πρέπει πλέον να αναλογισθούν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους; Μήπως πρέπει επιτέλους να παραδεχτούν ότι έχουν κάνουν και λάθη; Συνήθως όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός, οπού υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά αργά ή γρήγορα. Καπνός σίγουρα υπάρχει. Ας γλυτώσουμε τουλάχιστον την πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου