Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Το διαδίκτυο βασική πληροφόρηση του πολίτη



Το ίντερνετ έχει εισβάλει στην ζωή των πολιτών χρόνια τώρα και πλέον αποτελεί και καθημερινή δραστηριότητα καθώς είναι ο πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης. Οι Έλληνες προτιμούν να μαθαίνουν τις ειδήσεις από το ίντερνετ παρά να πάρουν μία εφημερίδα ή να δουν τηλεόραση.


  Πλέον 7/10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο ιστό. Φέτος έχει καταγραφεί αύξηση κατά 1,5%  σε σχέση με πέρυσι. Σε έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι οι πολίτες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως βασική πηγή πληροφόρησης. Ενημερώνονται από ιστοσελίδες, διαβάζουν τις εφημερίδες και τα περιοδικά οποιαδήποτε στιγμή.     Συγκεκριμένα, στην κορυφή της λίστας των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω κυβερνοχώρου  με ποσοστό 85,3% βρίσκεται η ανάγνωση ειδήσεων και μετά έπεται με 81,9% η αναζήτηση πληροφοριών.
   Οι πολίτες κάνουν χρήση του παγκόσμιου ιστού και κατά τη διάρκεια που μετακινούνται  λόγω των υποχρεώσεων τους. Το 68,1% συνδέονται με κινητό, φορητό υπολογιστή, smartphone σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με το 2015. Επιπλέον αύξηση παρατηρείται και στη χρήση του διαδικτύου για τραπεζικές συναλλαγές.

   Μένει να δούμε αν αυτά τα αποτελέσματα αυτής της εισβολής θα ωφελήσουν την κοινωνία ή όχι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου