Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αλλαγές στα Τέλη αυτοκινήτων για το 2017

  Τα πάνω κάτω θα φέρουν οι αλλαγές της κυβέρνησης στα τέλη κυκλοφορίας, εφόσον δεν υπάρξει κάποια αλλαγή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδη, οι αλλαγές ενδέχεται να πλήξουν όσους έχουν αγοράσει ακριβό και καινούριο αυτοκίνητο. 


   Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι τα νέα μέτρα θα είναι πιο δίκαια, αλλά και πιο αναλογικά. Συνεχίζοντας είπε  ότι η αντικειμενική αξία του οχήματος θα έχει μεγάλη σημασία για το τελικό ποσό το οποίο θα υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να καταβάλει. Ο ίδιος έφερε παράδειγμα λέγοντας: ‘’ Επειδή δεν είναι λογικό ένα αυτοκίνητο του 1995 που η αξία του είναι 500 ευρώ να έχει τέλη κυκλοφορίας 800 ή 1.000 ευρώ, αυτοί οι παραλογισμοί πρέπει να σταματήσουν’’. Σκοπός των νέων μέτρων είναι να δοθεί κίνητρο στους κατόχους ΙΧ να κρατήσουν τις πινακίδες τους, ή ακόμη και να τις πάρει πίσω.

   Ακόμα μια αλλαγή θα υπάρξει στα αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων, από τα 90 γραμμάρια), το οποίο ενδέχεται να πέσει στα 80, με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι  ιδιοκτήτες να αναγκαστούν να καταβάλουν τέλη.

   
  Οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ένα έξτρα ποσό, κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται μέσα στο Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου